Bir AVM Gününden Notlar

Haftanın tek izinli olduğumuz pazar günü, Antalya'da bulunan Agora Avm ve aynı alanda bulunan İkea'ya gitmeye karar verdik. Bu Avm'ye arada fırsat buldukça uğruyoruz, müşteri servisi olması nedeniyle tercih ediyorduk ama müşteri servisi kaldırıldığını öğrendik. Sorduk tatmin edici bir yanıt alamadık. Yalnızca Konyaaltı Hurma tarafına giden servis hala hizmet veriyormuş. Nedeni duyurudan anlaşılıyor; hem türkçe hem rusça duyuruyu görünce amacın yerleşik yabancıların Avm'ye ulaşımını kolaylaştırmak olduğu anlaşılıyor.







Avm yönetimi diğer müşteri servislerini kaldırmakla beraber 300 tl alışveriş yapanların otobüs kartına 30 TL yükleme yaparak bir nevi gönül almaya çalışmış sanırım. 

Avm'de ilk durağımız İkea oluyor. Hemen girişte solda çocuk kulübü bulunuyor. 3-6 yaş arası çocukları en fazla 45 dakika süreyle misafir ediyorlar ve bu hizmet herhangi bir alışveriş zorunluluğu olmadan ücretsiz. Hem de bu hizmeti göstermelik vermiyorlar, çocuklarla ilgilendiklerini gördüm. 



Çocuğu bırakınca bir kahve içelim dedik, İkea'nın restoran bölümünde sınırsız sıcak ve soğuk içeçek uygulaması vardı. 28 TL ödeyerek sıcak veya soğuk içeçek  gün boyunca  fişinizi göstererek bardak değişimi yaparak bu hakkınızı kullanabiliyorsunuz. Kahveleri güzeldi.

Avm'nin pazar günü olmasına rağmen çok kalabalık olmadığını gözlemledim. Fiyatların bunda etkili olduğunu anlamak zor değil. Müşterilerin büyük bir kısmı zaten yabancılar,  belki de çarkı döndüren onlardır. 

Önceden daha sık geldiğimiz bu Avm'ye en son 3 ay evvel gelmişiz. İhtiyaçlarımızı tam tespit ederek yola çıkıyoruz, keyfi herhangi bir harcamaya yer yok. Kim bilir belki yine eskisi gibi dolu poşetlerle ayrılacağımız günler gelir avm ziyaretlerimizde.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski