MHRS Randevu Kapma Mücadelesi

Vatandaşlara çok ileri tarihli hastane randevusu verildiğiyle ilgili son aylarda çok sayıda şikayet geliyor. Buna bir çözüm getirilmesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. 




Mhrs'den Nasıl Randevu Alınır?

Mobil uygulama ile ya da internet tarayacısı üzerinden Mhrs üzerinden devlet hastanelerine randevu oluşturabilirsiniz. Muayene olmak istediğiniz bölümü, şehir ve hastane gibi bölümleri doldurarak randevu oluşturabilirsiniz. Ayrıca 182 nolu hattan da devlet hastanelerine randevu alabilirsiniz.

Mhrs'de  Erken Tarihli Randevu Nasıl Bulunur?

Açıklamalara göre birçok randevulu hasta randevu tarihinde ilgili bölüme muayeneye gitmemektedir. Randevusuna gitmeyen hastalar randevularını da iptal etmediği için muayene randevusu almak isteyen kişiler randevu bulamamaktadır. Bir süre önce başlayan uygulamaya göre randevusuna gitmeyen kişiler randevusunu iptal etmezse aynı bölüme 15 gün randevu alamayacak.

Bu uygulama ile birlikte gidilmeyen muayene randevularının iptal edilme oranı arttı. O nedenle öncelikle ileri tarihli de olsa gitmek istediğimiz uygun tarihe randevu oluşturup o tarihe kadar da sık sık Mhrs sisteminde daha yakın tarihli randevu var mı diye bakmakta fayda var. Özellikle bir önceki günden sabaha kadar birçok randevu iptal edilmektedir. Daha yakın tarihli randevuyu seçince sistem diğer randevuyu iptal etmenize olanak sağlıyor.

Diğer seçenek sistemde randevu talebi oluşturmak, uygun randevu oluşunca sistem tarafından iletişim seçeneğinize göre bilgilendiriliyorsunuz. Bir süre o randevu sizin için bekletiliyor.

Şifa bekleyen tüm hastalara geçmiş olsun.



Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski