İnternet ve GSM Taahhüt Sorunları

Yaklaşık 2 yıl önce 2 yıllık taahhütlü ev internetini 80 TL'ye o günün koşullarında normal sayılacak bir fiyatla bağlattım. Geçen sürede bu ülkenin ekonomik koşulları malumunuz. Süre yaklaştıkça bizi de aldı bir telaş. Ama bu telaş yalnızca bize ait olmasa gerek daha ilk yılda internet hizmetini sağlayan firma tarafından aramalar başladı.

Bizimki de bir nevi kiracı ev sahibi diyaloğuna döndü. Tam denilemiyor ama işte zamlı fiyatlar gelmeden yeni kampanyamızdan faydalanmamızı istiyorlar güya, bunun bizim yararımıza olduğunu vurgulayarak. Zaten artık 2 yıllık sözleşme yapan firma da kalmadı, onlar da ekonomiye güvenmiyor.

Neyse uzun bir süre telefonları açmadım. Son 3 ay kala bilinçaltına yerleşen daha yüksek fiyatla karşılaşmayalım orta yol bulalım düşüncesi beni de sardı. Ama daha 3 ay kala gelen teklif 400 TL ve taahhüt süresi 1 yıldı. Tabi ki hayır dedim. Kalan 3 ayı da 80 tl yerine 400 TL olarak ödemek istemedim. İnterneti kapamayı bile düşündüm.

Diğer firmalara baktığımda da 300 TL'den başlıyordu fiyatlar. O nedenle modem maliyetini de hesaba katarak hizmet aldığım firmanın son 1 ay kala gelen aramasını yanıtladım. Aylık 330 TL ve 1 yıl taahhütlü ayrıca yeni sözleşme eskisi bitince başlayacak.

Bu tür durumlarda eski sözleşmenin bitmesiyle yeni sözleşmenin başlamasını şart koymakta yarar var. 


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski