Antalya Muratpaşa Belediyesi Çevreci Komşu Kart


Örnek Uygulamalar serimiz her hafta en az bir  yayınla konular tükenmedikçe ve mazeretimiz olmadıkça burada sizlerle olacak. Topluma fayda sağlayan uygulamaları yakından inceleyerek sizlere bilgi aktarmak istiyoruz.

                                                 

Bu hafta Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin "atma biriktir kazanalım" sloganıyla atıkları kayıpsız geri dönüşüme kazandırmak üzere ayrıştırarak toplayan ve bunu teşvik eden Çevreci Komşu Kart'ı inceliyoruz.

Çevreci Komşu Kart'a sahip olmak için 444 80 07 numaralı hattı arayarak talep oluşturulması gerekiyor. Bu karta Antalya Muratpaşa ilçesinde ikamet edenler sahip olabiliyor.

Kart edinildikten sonra belediyenin belirlemiş olduğu günlerde Ambalaj (cam, plastik, metal, kağıt ve karışık) atıklar, atık toplama personeli tarafından teslim alınıyor. Bitkisel atık yağlar ve atık elektrikli ve elektronik eşyalar için 444 80 07 nolu hattan randevu alınması gerekiyor.

Atıkların tesliminden 1 gün sonra atık gruplarına göre belirlenen TL puanlar karta yükleniyor.  Kazanılan puanlar nakit olarak çekilebileceği gibi birçok farklı sektörde hizmet veren firmadan harcama yapılabiliyor.

Çevreci Komşu Kart ile ilgili detaylı bilgi için cevrecikomsukart.com internet sitesini ziyaret edilebilirsiniz. 

Sistem genel hatları ile bu şekilde işliyor. Puan uygulamasının özellikle teşvik edici, bu konuda birebir hizmet veren bir birimin olması, kolayca ulaşılabiliyor olması da sürdürülebilirlik için önemli.






Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski