İlk akıllı telefonumun sonu aci bitti. Önceleri hastayı kaybetmemek için çareler aramadım değil. Anlatayım.
Söz konusu telefonumu alalı 2 yıl yeni dolmuştu. Sabah işe giderken ayakkabımı bağlamaya eğildiğimde nasıl olduysa cepten yere düşürdüm telefonu. Ekran koruyucuya, kılıfa sıra gelmediğinden bu kaskolardan mahrum telefonun ekran camı kırıldı .
Bir süre öyle kullandım. Fakat zamansız beklenmedik ekran kararmaları yoklamaya başladı. Garantisi dolduğundan çaresiz tamirci esnafıyla dolu caddenin yolunu tuttum.
İlk dükkanlarda acemiliğimi fark eden esnaf, o kolay diye aklımı çeldi, ekranını değiştiriverdiler. Baktım, oldu gibiydi, bir iki arama yapıp kontrol edip ayrıldım.
Birinci gün, saat 22.00. telefonum kendi kendine açılıp kapanmaya başladı. İkinci gün, olayın üzerinde 34 saat geçmişti ki bu kapanıp açılmalar sıklaşmaya başladı. Tuttuğum gibi tamiri yapan dükkana gittim.
İlk günkü sıcaklığı bulamadım. Sanki, bu çarka girdin sen de, bu yolun yolcususun gibi tavırlar yakaladım. Perdenin arkasındaki teknik servis departmanına havale oldu telefonum. Hastane kapısındaki yarım saatlik bitmez bekleyişten sonra ciddi tavırlı müjdeci gelip ana kartın değişmesi gerektiğini söyledi. Ekranı niye değiştiniz pekiyi hiç cevaplamadı bile. Ekran değişmiş, ne fiş almıştım ne alındı belgesi. Tut kelin perçeminden... Sertleşmemin de bir sey kazandırmayacağı yollu acele bir durum muhasebesinden sonra, değişin bari anakartı dedim. Kırık camın iki misli kadar bir fiyat çıkardılar. Üç aşağı beş yukarı komşu dükkanlardan da soruşturdum, masraf o civardı. Hasbinallah çekip ilk dükkana devamkar oldum.
Lakin çilem bitmemişidi. Ana kart değişimi de işe yaramamış, telefonun sorunu giderilememişti. Başka bir dükkana götürdüm bu sefer. Olmuyor da olmuyordu. Acı işgal günlerini izleyen iki aylık süreç sonunda hastanın fişini çekme düşüncesi beynimi kurcalamaya başlamıştı. Yok pahasına yamyam dükkancılardan birine verdim gitti.
Her şey olup bitince öğüt veren bol olur. Telefonunuz bozulduğunda illa yetkili servise gitmeliymişiz. Üzerinde yapılan her teknik işlem sonrası da ayrıntılı, okunaklı yazıyla yazılmış bir arıza raporu ve tabii ki fiş, fatura alınması gerekiyormuş. Faturalarınızı ısıdan, nemden ve direkt güneş ışığından uzak tutun. Soğuk su içebilirsiniz.
Merhaba. Bloğunuzu izlemeye almak istedim ama "izle" tablosunu göremedim.
YanıtlaSilYararlı bir konuda blog oluşturmuşsunuz. Kutluyorum. Kolay gelsin.