Taahhüt Süreniz Bitiyor Aldatmacası

    Bazı firmalar  aldığımız hizmet sayesinde öğrendikleri cep numaralarımızı vs. bilgilerimizi  paylaşıyor olmalı ki sürekli abuk subuk telefonlar geliyor.

     Yakında başımdan geçen bir olaydan bahsetmek istiyorum. İnternet taahhüdümün bitmesine 10 ay kala, filanca firmadan olduğunu söyleyen bir çağrı merkezi yetkilisi tarafından arandım. “Hizmetiniz bitmek üzere, size özel uygun fiyatlı tarifemiz var.”  diye girdi konuya. O an dalgınlığıma geldi, sanki daha süresi vardı diye düşündüysem  de karşımdaki, ev adresi vs bilgilerimi pat diye söyleyince konuşmayı sürdürdüm. Sunduğu cazip teklifi bir an kabul edecek oldum, ama yine de bir düşüneyim siz 2 gün sonra beni bir daha arayın, dedim. Ama ısrarcı oldu. Anlaşılan tek aramada işi bitirmeyi planlıyordu. Görüşmeyi sonlandırdığımda, sunulan internet hizmetinin bitmesine daha on ay olduğunu telefonumdaki eski smslerden doğruladım. Hemen  hizmet aldığım firmayı arayıp, arayan diğer firmadan bahsettim. Dikkate almayın vs. dediyse de sinirlenmiştim bir kere. Aboneliğime ait bilgilerime nasıl erişiyorlar diye sordum, kem küm etti, doyurucu bir cevap alamadım.

    Siz siz olun, anlaşma koşullarını, tarihlerini akılda tutun. Sizi arayıp cazip teklif sunan bu  numaraları internette aratıp, daha önce benzer şikayetler var mı kontrol edin. Çelişki uyandırmasa da aldığınız teklifi salim kafayla bir düşünmek için ileriki günlerde bir kere daha aramalarını isteyin.










Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski